CLĂTITE

 


duminică, 30 mai 2021

ZAȚUL de la CAFEA, împotriva INSECTELOR DĂUNĂTOARE

 


Oricât de mici și nesemnificative sunt, trebuie să recunoaștem că unele insecte ne îngreunează viața. Înțepături, mâncărime, umflături, zgomote iritante noaptea. Din fericire, există  zațul de cafea.

Zațul de cafea este eficient împotriva insectelor dăunătoare : țânțari, muște, căpușe. Secretul zațului de cafea este  mirosul său puternic. 

Majoritatea insectelor au un puternic simț al mirosului, iar zațul de cafea este foarte puternic, mai ales atunci când este ars, de aceea această metodă funcționează 100%. În plus, prin arderea zațului de cafea, acesta va emite un fum care va fi asociat cu pericolul, determinând dăunătorii să se îndepărteze. 

Cum se procedează :

1. Se usucă zațul de cafea la soare sau în cuptor, până când devine complet uscat.

2. Se întinde zațul de cafea într-o tavă de aluminiu sau alt recipient acoperit cu folie de aluminiu care poate rezista la flacără și căldură.

3. Seara, aprindeți  zațul de cafea cu un chibrit.

Această metodă nu este întrebuințată pentru a ucide insectele, ci doar pentru a le îndepărta de anumite locuri, cum ar fi seara în jurul mesei din grădină, la tocul ușei de intrare în casă, precum și la tocurile ferestrelor pe unde țânțarii, muștele sau căpușele ar vrea să pătrundă în casă.

CU CÂT AVEȚI MAI MULTE TĂVIȚE cu ZAȚ de CAFEA APRINS, cu atât mai EFICIENTĂ va fi METODA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu