CLĂTITE

 


miercuri, 5 mai 2021

PRĂJITURĂ SIMPLĂ și RAPIDĂ cu LĂMÂIE

 


INGREDIENTE 

Pentru aluat

făină 120 g

zahăr 150 g

sucul de la o lămâie

coajă rasă de lămâie (doar partea albă sau după ce lămâia a fost foarte bine spălată)

unt 120 g

ouă două bucăți

un praf de copt


Pentru glazură

zahăr pudră 100 g

sucul de la o lămâie


PREPARARE

Într-un castron amestecați bine făina, zahărul și praful de copt. Apoi adăugați ouăle, untul, coaja și sucul de lămâie. Amestecați totul până obțineți o compoziție moale și omogenă.

Turnați aluatul într-o tavă unsă cu ulei sau cu unt și tapetată cu hârtie de copt.

Dimensiunile tăvii să fie cam de 22 x 32 cm. Nivelați compoziția și o coaceți la cuptorul preîncălzit (180 grade) timp de 20 de minute. 

Cât timp se coace prăjitura, preparați glazura amestecând zahărul pudră cu sucul de lămâie, până obțineți o compoziție omogenă. 

După ce prăjitura s-a copt și s-a răcit turnați deasupra uniform glazura, apoi introduceți tava la frigider câteva minute, pentru ca glazura să se întărească.

Scoateți prăjitura de la frigider și o porționați cum doriți.


POFTĂ BUNĂ !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu