INGREDIENTE
Pentru aluat
făină 120 g
zahăr 150 g
sucul de la o lămâie
coajă rasă de lămâie (doar partea albă sau după ce lămâia a fost foarte bine spălată)
unt 120 g
ouă două bucăți
un praf de copt
Pentru glazură
zahăr pudră 100 g
sucul de la o lămâie
PREPARARE
Într-un castron amestecați bine făina, zahărul și praful de copt. Apoi adăugați ouăle, untul, coaja și sucul de lămâie. Amestecați totul până obțineți o compoziție moale și omogenă.
Turnați aluatul într-o tavă unsă cu ulei sau cu unt și tapetată cu hârtie de copt.
Dimensiunile tăvii să fie cam de 22 x 32 cm. Nivelați compoziția și o coaceți la cuptorul preîncălzit (180 grade) timp de 20 de minute.
Cât timp se coace prăjitura, preparați glazura amestecând zahărul pudră cu sucul de lămâie, până obțineți o compoziție omogenă.
După ce prăjitura s-a copt și s-a răcit turnați deasupra uniform glazura, apoi introduceți tava la frigider câteva minute, pentru ca glazura să se întărească.
Scoateți prăjitura de la frigider și o porționați cum doriți.
POFTĂ BUNĂ !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu