CLĂTITE

 


vineri, 23 aprilie 2021

DROB din câteva CUBURI DE CARNE și ORGANE DE PORC și de PUI

 


INGREDIENTE

Umplutura:

1kg organe - de ex.:  inimi, pipote de pui, limba, rinichi, ficat de porc, puțină carne de pui și de porc.

6 oua

2 legaturi ceapa verde

1 legatura usturoi verde

1 legatura marar

1 legatura patrunjel

 sare

 piper 


Aluatul :

150 ml ulei

150 ml apa

350-400 gr faina

1  praf de copt

sare


PREPARARE 

– Punem la fiert organele de pui. Separat fierbem ficatul si rinichiul, iar in alta cratita fierbem limba și câteva bucățele de carne de pui și de porc. Aveți grijă că limba fierbe mai greu.

– Cand avem toate organele fierte, le scurgem bine si apoi le lasam sa se raceasca.

– Intre timp tocam verdeata. Organele și carnea de porc și de pui le tocam fie marunt cu cutitul, fie le dam prin masina de tocat.

– Intr-un bol mai mare amestecam organele și carnea maruntite cu verdeata tocata, cu 5 oua batute, cu sare si piper dupa gust. Se poate adăuga si 2 lingurite cu cimbru uscat.


Pregatirea aluatului

Amestecam toate ingredintele si obtinem o coca.

– Aluatul il intindem intr-o singura foaie de doua ori dimensiunea tavii pe care o folosim (35 x20 cm).

– Ungem tava cu ulei si asezam foaia. Adaugam amestecul de organe. Acoperim cu restul de foaie.

– Ungem cu un ou batut.

– Lasam la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 30 - 40 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se poate servi cald sau rece.


POFTĂ BUNĂ ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu