CLĂTITE

 


luni, 12 aprilie 2021

BORȘ DE ȘTEVIE CU LEGUME, CARNE și alte mirodenii

 



Ștevia este bogată în vitamine și săruri minerale - potasiu, magneziu, calciu,  fier -, are efecte de detoxificare.

Ștevia  ajută la slăbit și la tratarea diabetului, a reumatismului, a tuberculozei, a ulcerului și a tusei. Ea stabilizează fluiditatea sangvină, are capacitatea de a regla nivelul zahărului din sânge, reducând senzația de foame, dar și pofta de dulciuri, fiind eficientă pentru cei cu hipoglicemii frecvente. 

De asemenea, ștevia poate micșora dorința de a consuma alimente grase, este un diuretic natural, indicat persoanelor cu retenție de apă, scade oboseala mentală și fizică, armonizează digestia, reglează presiunea sângelui și ajută la pierderea în greutate. 




Și pentru că tot a venit primăvara, iar ștevia deja este tocmai bună de cules pentru mâncare, fragedă și suculentă, am pus la cale un borș cu două mâini de ștevie, tăiată șuvițe, vreo șase cartofi, așa cam pentru două persoane, patru roșii babane, o mână de măsline tăiate feliuțe, o ceapă roșcovană sau verde dacă aveți,  doi ardei capia, cimbru, frunze de pătrunjel, foarte puțin ulei, sare, piper, după gust 1-2 căni cu borș făcut în casă sau de la magazin (lichid) și câteva bucățele de carne de vită sau porc sau pasăre. Dar se poate și fără carne.

La sfârșit când borșul e  aproape fiert, într-un castronaș bateți 1-2 ouă și le turnați peste borșul care încă mai fierbe.

Dacă vreți să obțineți un borș rapid tăiați cartofii și carnea în cubulețe mici. Restul legumelor fierb foarte repede așa că nu aveți mult de așteptat. 

Borșul de ștevie poate fi servit cald sau rece, cu pâine sau cu mămăliguță.

SPOR LA GĂTIT și POFTĂ BUNĂ !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu