CLĂTITE

 


duminică, 18 aprilie 2021

Ce băutură consumă, zilnic, artista IRINA LOGHIN pentru a se menţine în formă

 


Îndrăgita artistă se menține într-o formă excelentă la cei 82 de ani și puțini dintre români iar da vârsta reală.

Vedeta este recunoscută pentru grija pe care o poartă față de silueta ei, adoptă un stil de viaţă sănătos şi are propriul ritual de îngrijire al frumuseţii.

Doamna cântecului popular românesc a dezvăluit care este băutura pe care o bea în fiecare dimineaţă şi o ţine în formă. Este vorba despre ceaiul de cătină, lichid care prezintă foarte multe beneficii asupra organismului uman.

„Totul vine de la alimentaţie. Eu în fiecare dimineaţă beau un ceai de cătină. O dau prin blender, o strecor şi beau un pahar de cătină şi acum m-am învăţat cu el. Cătina este cea mai bună. Ca să arăţi bine, trebuie să fii frumos şi sănătos. Sportul şi alimentaţia contează enorm. Fac sport încă de tânără, alerg câţiva kilometri buni în fiecare zi. Nu este uşor, dar aşa mă menţin”, a declarat Irina Loghin.




CĂTINA, mult mai puternică decât lămâia, este un medicament natural foarte bun pentru întărirea imunității. Ea a fost numită ”ginsengul românesc”. 

Specialiştii spun că această plantă poate fi şi cel mai bun vaccin antigripal. 

Fructele de cătină, miici și acrișoare, sunt cele mai bogate în vitamina C naturală, precum şi în vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză. “Prin simpla descriere a conţinutului fructelor de cătină ne putem da seama de faptul că aceste fructe sunt o adevărată comoară cu vitamine. Poate fi consumată în mai multe feluri, de exemplu în stare pură, cu miere, în formă de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai, tinctură”, spun specialiştii.

Cătina este un excelent imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic, afrodisiac. Este folosită în prepararea diferitelor creme, în industria cosmetică, farmaceutică şi are foarte multe indicatii terapeutice: în afecţiuni ale ficatului,  răceală şi gripă, depresie, anemie, cancer, ulcer, gastrită, afecţiuni cardiovasculare, artrită, hipertensiune, anemie, nevroze, spasmofilie”, explică dr. Denisa Zaharia, medic medicină internă, cu competenţă în apifitoterapie.  

Rezultatele unui astfel de tratament cu cătină nu vor întârzia să apară, organismul va fi vitaminizat şi revigorat foarte repede, iar sistemul imunitar va fi puternic stimulat. 

Cătina tratează hemoragiile interne şi bolile ficatului. Cătina este foarte indicată în stimularea sistemului imunitar, în tratarea răcelilor, a gripei, a infecţiilor. 

În uz extern, cătina este folosită sub formă de ulei şi pentru afecţiuni oftalmologice (miopie, hipermetropie, glaucom, cataractă), urticarie, alergii, dermatoze, imunitate scăzuta, ulcere cutanate, eczeme, acnee, escare, hemoroizi, psoriazis şi arsuri solare. 

Cătina este un bun sudorific şi poate fi folosită în curele de slăbire deoarece inhibă pofta de mâncare, dar în acelaşi timp vitaminizează organismul. 

Tinctura obţinută din mugurii de cătină este un excelent remediu împotriva procesului de îmbătrânire. Aceştia au se pare şi efect afrodisiac. 

Cătina este un arbust, cunoscut încă din Antichitate. Se pare că ar fi originară din Asia de Sud, iar chinezii o folosesc de peste 2.000 de ani în medicina tradiţională. 

În România, cătina creşte în mod sălbatic în zona subcarpatică din Moldova şi din  Muntenia, din bazinul Siretului şi până la Olt. Fructele de cătină se recoltează din august până la sfârşitul lui octombrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu