LUMEA ÎN CARE TRĂIM ASTĂZI ESTE EXTREM DE TOXICĂ. ELIBERAREA ÎN MEDIUL ÎNCONJURĂTOR de COMPUȘI CHIMICI SINTETICI, SUBSTANȚE CHIMICE INDUSTRIALE, PESTICIDE, METALE a CRESCUT FOARTE MULT ÎN ULTIMA SUTĂ DE ANI.
DECI, se IMPUNE ca FIECARE dintre NOI să ia DE URGENȚĂ ANUMITE MĂSURI pentru PĂSTRAREA SĂNĂTĂȚII
Eliminarea aluminiului din organism
Aluminiul este prezent în mediul nostru, în alimente, în apa potabilă, în folia de aluminiu cu care sunt ambalate multe alimente, în medicamente, în vaccinuri.
Aluminiul este otrăvitor și se acumulează în organism. El poate duce la boli grave cum ar fi autismul, hiperactivitatea, boala Alzheimer.
Aluminiul poate fi, de asemenea, responsabil pentru simptomele nespecifice, cum ar fi anemia, durerile musculare, osteoporoza sau inflamația rinichilor și a ficatului.
Aluminiul este acumulat practic deja din leagăn, sub formă de vaccinuri.
Femeile însărcinate sunt vaccinate împotriva gripei. Copiii noștri sunt vaccinați de mai mult de 20 de ori, în primele 24 de luni de viață, aproape întotdeauna cu vaccinuri care conțin aluminiu.
Aluminiul este folosit din nou și din nou cu fiecare vaccinare suplimentară. Aluminiul din vaccinuri ne amenință creierul.
Zilnic luăm aluminiu prin alimente contaminate, apă potabilă, articole de igienă (de ex. deodorante) sau medicamente.
Dacă aluminiul este consumat, o mare parte poate fi excretat direct prin intestin sau rinichi, cu condiția să aveți încă o performanță bună la rinichi.
Dacă aluminiul intră în organism prin vaccinuri , acesta este legat la fața locului, de exemplu, în mușchi (injectare), în țesutul conjunctiv sau este depozitat în creier.
Organismul poate elimina metalele într-o anumită ordine, așa că aluminiul va fi eliminat doar atunci când alte metale, ca mercurul sau plumbul au fost deja mai înainte eliminate.
Un test de urină este instructiv numai în cazurile acute. Aluminiul este excretat prin urină, doar dacă ați consumat recent, dar daca este mobilizat deja in țesuturi, un test de sânge sau de urină nu mai poate ajuta la detectarea acestuia. Cu toate acestea, anumiți parametri de sânge pot indica o contaminare cu aluminiu. Dacă, de exemplu, analiza arată că în organism este prea puțin fier feritină, fosfor, seleniu și zinc, trebuie luată în considerare întotdeauna o contaminare cu aluminiu.
În medicina naturală, o analiză a părului este adesea folosită pentru a detecta contaminarea cronică cu aluminiu și, de asemenea, pentru a verifica succesul eliminării pe termen lung.
Cea mai simplă și mai sigură modalitate de a elimina nu numai aluminiul, ci și pentru a preveni absorbția, depunerea și acumularea viitoare în organism, este consumul de siliciu.
Încă din 1998 era deja cunoscut faptul că nivelurile ridicate de siliciu în apa potabilă reduc efectul dăunător al aluminiului. Un studiu ulterior a arătat, de asemenea, că siliciul ca supliment nutrițional poate împiedica depunerea aluminiului în țesut.
Șobolanii care au primit aluminiu și siliciu, aveau în mod semnificativ mai puțin aluminiu în creier, ficat, splină, oase și rinichi decât acei șobolani care aveau numai aluminiu, dar fără siliciu, în alimentele lor.
Siliciul este un antidot natural pentru aluminiu.
Prin urmare, cu cât este mai mare absorbția zilnică de siliciu, cu atât este mai mic riscul de Alzheimer.
Unele cereale cum ar fi ovăzul, meiul și orzul sunt în general considerate a fi foarte bogate în siliciu.
Pentru a preveni acumularea în viitor a aluminiului în organism, este mai bine să se utilizeze siliciu coloidal organic. Acesta îl găsiți în farmacii. O doză zilnică vă va furniza aproximativ 75 mg de siliciu.
Acidul malic și magneziul sunt de ajutor pentru eliminarea aluminiului.
La sfârșitul anului 1980 se știa că acidul malic (ideal în combinație cu magneziu) poate disipa aluminiul.
Acidul malic este cel mai eficient, elimină prin urină o cantitate mare de aluminiu din organism. Deficitul de magneziu stimulează depozitarea aluminiului în organism.
În 2005, revista ”Nutrition” a publicat un studiu, rezultând că acidul folic poate fi util pentru reducerea acumulării de aluminiu existent în principalele organe, țintă ale aluminiului (oase, rinichi, creier).
Asigurați-vă că acordați atenție unei diete cu acid folic.
Acidul folic se găsește în special în legumele cu frunze verzi, varză, ierburi, leguminoase, cereale integrale și în ouă (organice) sau, un complex de vitamina B poate ajuta cu o multime de acid folic chiar și temporar.
Zincul este un element important care nu trebuie să fie prea scăzut sau prea ridicat în organism. Dacă aveți prea puțin zinc, depozitarea aluminiului în corp va fi facilitată.
Seleniu și vitamina E pentru eliminarea aluminiului.
Aluminiul are multe efecte toxice asupra corpului. Un efect nociv al aluminiului este slăbirea sistemului imunitar. În splină, de exemplu, aluminiul reduce numărul și calitatea unui grup de anumite celule imune numite limfocite T.
Seleniul în combinație cu vitamina E nu poate preveni complet acest efect, dar îl poate reduce semnificativ. Acordați astfel atenție unei stări sănătoase având suficient seleniu și vitamina E în organism.
Pectina de mere pentru eliminarea aluminiului
Pectina de mere degradează expunerea existentă a organismului la substanțe radioactive, cum ar fi cesiul 137, chiar dacă încă se mai consumă alimente contaminate radioactiv. Alte metale grele, precum și aluminiul trebuie să fie legate de pectina de mere în organism ca apoi să fie excretate mai ușor.
Pectina de mere este utilizată în mod obișnuit ca agent de gelifiere și este disponibilă în mod liber în comerț.
Bogate în pectine sunt sfecla roșie, ridichile, morcovii, ardeii, dovleceii, vinetele, merele, caisele, gutuile, cireșele, prunele, perele, cătina și coaja de fructe citrice (cu condiția ca partea galbenă a cojii de citrice să fie eliminată).
O conferință ținută la Institutul federal elvețian de tehnologie din Zurich, dr. Klinghardt a afirmat că a mâncat o linguriță de pectină de mere pe zi pentru a elimina aluminiul preluat cu alimente sau apă.
Amintiți-vă să beți multă apă cu fiecare aport de pectină, cel puțin două pahare mari pe lingură de pectină, echivalentul a 600 ml de apă.
Dozele mari de vitamina C pentru eliminarea aluminiului
Vitamina C este una dintre cele mai importante substanțe, care stimulează sistemul de detoxificare al organismului.
Cu doze mari de vitamina C, aluminiul poate fi ușor eliminat prin rinichi pe o perioadă de câteva săptămâni. Rețineți că vitamina C nu trebuie administrată în același timp cu seleniul, deoarece ambele interferează una cu cealaltă sau împiedică eficacitatea lor.
Chlorella ( micro alga) si leurda pentru eliminarea aluminiului
Chlorella conține o substanță care este capabilă să dizolve metalele și toxinele din țesuturi.
Înainte de a începe eliminarea de aluminiu, vă rugăm să respectați următoarele reguli : echilibrarea conținutului de minerale. O eliminare de metale necesită întotdeauna un echilibru al mineralelor. Organismul trebuie să fie bine încărcat cu minerale pentru a putea elimina aluminiul.
Asigurați-vă că beți suficientă apă, așa puteți reduce la minimum riscul unor posibile simptome de detoxificare, cum ar fi greața sau durerea de cap. Toxinele pot fi bine spălate, iar restabilirea lor în altă parte a corpului este împiedicată. Este recomandabil să întăriți rinichii, precum și ficatul, înainte de a elimina aluminiul, astfel încât detoxificarea să poată fi efectuată cu adevărat fără probleme și în așa fel încât nici ficatul, nici rinichii să nu fie supraîncărcați. Cel mai bine este să începeți cu măsuri de sprijin pentru ficat și rinichi cu două până la șase săptămâni înainte.
Înainte de a elimina aluminiul (sau alte toxine), trebuie să vă asigurați că sistemul digestiv funcționează corect și că nu există blocaj. Un blocaj ar aduce pericolul ca toxinele din scaun, care fuseseră deja pregătite pentru eliminare, să aibă suficient timp să se întoarcă în organism prin intermediul mucoasei intestinale.
Asigurați-vă că aveți o digestie bună și o floră intestinală sănătoasă.
Un program de curățare a intestinului sau cel puțin aportul de pulbere de psyllium, prune uscate sau suc de prune.
Răbdarea, în orice caz, dați corpului suficient timp pentru dezintoxicare. Dacă vă grăbiți, simptomele pe care le suferiți de la expunerea de toxine pot crește. De aceea, recomandăm eliminarea lentă, continuă pentru a proteja corpul.
Numai un program de dezintoxicare pe termen lung vă va elibera încet, dar sigur, de aluminiu, metale grele și alte toxine.
Alimente bogate in siliciu:
Bambus tanar
Coada calului
Frunze de canepa
Urzica
Paiele de ovaz
Firele de iarba mature
Lucerna
Ridichile
Castravetii (in coaja)
Radacina de brusture
Ardei gras (coaja)
Rosii (coaja)
Plantele tinere si fragede primavara
Ovaz
Tataneasa
Semne de deficienta de siliciu
Calitate slaba a pielii
Par si unghii crapate
Carii
Oase slabite
Ligamente si tendoane slabite
Ateroscleroza
Boli de plamani
CORIANDRUL și ARGILA elimină foarte bine aluminiul din corp
Coriandrul este o plantă aromatică, care este folosită în întreaga lume pentru a da gust preparatelor culinare, dar și pentru proprietățile sale terapeutice. Frunzele, tulpinile și semințele sale au o aromă înțepătoare și sunt utilizate în bucătărie atât crude, cât și uscate. În ceea ce privește semințele de coriandru, acestea sunt mici, rotunde, au o culoare maronie și un gust aromat, de nucă, iar pulberea obținută prin măcinarea lor este adesea folosită pentru a condimenta sosurile și preparatele cu specific indian. Semințele întregi pot fi, de asemenea, prăjite, măcinate și incluse în amestecurile folosite pentru condimentarea cărnii.
Argila este folosită în cosmetică și în diverse terapii încă din antichitate, fiind recunoscută pentru numeroasele sale proprietăți și beneficii asupra sănătății organismului.
Un bio-mineral, argila are în compoziția sa atât substanțe nutritive provenite din plante descompuse, cât și oligoelemente foarte importante precum calciu, magneziu, siliciu, fosfor, cupru și zinc. Argila, care este numită și lutul vieții, este considerată un puternic regenerant, remineralizant, antioxidant și antiseptic, fiind folosită pentru tratarea a numeroase afecțiuni, dar și în produse cosmetice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu