CLĂTITE

 


miercuri, 21 aprilie 2021

DULCEAȚĂ de MORCOVI

 



INGREDIENTE

2 kg morcovi

350 g zahar brut 

2 batoane scortisoara

1 lămâie

3 plicuri zahar vanilat

3 litri apa 

puțină sare


MOD DE PREPARARE


Curatam morcovii de coaja si ii spalam bine.

Intr-o oala punem apa la fiert si adaugam morcovii intregi, impreuna cu un praf de sare si îi fierbem 30 de minute, fara a-i lasa sa se inmoaie. Dupa acest timp ii scurgem de apa, pe care n-o aruncam si lasam morcovii la racit, apoi îi taiem cubulete. Curatam coaja de la lămâie pana la pulpa, o taiem cubulete si  eliminam samburii.

Apa in care au fiert morcovii o repunem la fiert, adaugam zaharul si lasam sa fiarba 30 de minute pana cand se formeaza un sirop in care adaugam cubuletele de morcovi si de lamaie. Fierbem pe foc mic, amestecand usor.

Cand dulceata se leaga, adica curge fir din lingura, adaugam zaharul vanilat si scortisoara, apoi oprim focul.

Pregatim borcanele, le spalam si le zvantam.

Scoatem batoanele de scortisoara din dulceata si cu un polonic folosit doar pentru dulceturi, luam cate putin din dulceata si morcovi si umplem cu atentie borcanele.

Inchidem ermetic fiecare borcan cu capacul aferent si le intoarcem cu dosul in sus. Lasam sa se raceasca, apoi depozitam borcanele in camara.

Dulceata de morcovi se consuma ca atare sau se foloseste la diferite preparate dulci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu