CLĂTITE

 


marți, 20 aprilie 2021

PASCĂ pentru PAȘTE, cu brânză dulce și stafide

 


INGREDIENTE

- 100 ml apa calda pentru înmuiat stafidele

- 1 esenta de vanilie sau zahar vanilat

- 1 plic praf de copt

- 5 linguri de faina

- 8 linguri de zahar

- 5 oua

- 100 g stafide

- 600 g branza de vaci


MOD DE PREPARARE

Punem stafidele la înmuiat in puțină apă caldă, cât sa le acopere. Cu cât este apa mai caldă, cu atat se vor înmuia mai repede.

Alegem galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, stafidele, vanilia. Cine dorește poate adăuga coajă de lămâie, dar aveți grijă să îndepărtați partea galbenă a cojii. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Amestecam bine pana nu mai avem cocoloase de faina. Dacă branza de vaci este uscata vom folosi mai putina faina, iar daca branza este foarte moale, vom folosi mai multa faina.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam cu grija si albușurile in compozitie. Aceasta compozitie nu trebuie sa fie foarte moale, dar totusi să curgă greu.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina sau gris. Turnam compozitia si o introducem în cuptorul încins la 180 grade timp de 15 minute. Apoi micsoram putin temperatura pana la 160 grade si o mai lăsăm aproximativ 35-40 minute, pana capata o crusta aurie. Se va face testul cu scobitoarea. Pasca de Paste trebuie să se raceasca încet înainte de a fi tăiată.

POFTĂ BUNĂ !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu