CLĂTITE

 


sâmbătă, 27 martie 2021

Cea mai rapidă, simplă și gustoasă MAIONEZĂ de CASĂ

 



AVEȚI GRIJĂ de SĂNĂTATEA DVS. ! NU MAI CONSUMAȚI MAIONEZĂ de la MAGAZIN, INDIFERENT ce MARCĂ este. 

MAIONEZA din comerț este doar UN AMESTEC de SUBSTANȚE CHMICE FOARTE DĂUNĂTOARE SĂNĂTĂȚII. NU CONȚINE NIMIC NATURAL.

CEA MAI SĂNĂTOASĂ MAIONEZĂ este aceea FĂCUTĂ ACASĂ cu MÂNA DVS.


INGREDIENTE    

2 gălbenușuri fierte

200 ml ulei

1 lingură muștar

1 gălbenuș crud

zeamă de lămâie

sare

piper


ÎN FUNCȚIE de CANTITATEA de MAIONEZĂ pe care doriți s-o obțineți, MĂRIȚI sau MICȘORAȚI cantitatea ingredientelor.


PREPARARE

Într-un castron puneți cele două gălbenușuri fierte și cu o lingură din lemn sau cu un tel zdrobiți bine gălbenușurile, apoi adăugați gălbenușul crud. Amestecați bine gălbenușurile împreună, până se omogenizează, după care începeți să turnați câte foarte puțin ulei. Amestecați bine și adăugați jumătate din muștar. După ce ați amestecat bine și muștarul,  în continuare turnați ulei câte puțin și amestecați,  până obțineți cantitatea de maioneză dorită.  

După ce ați terminat de amestecat tot uleiul, puteți să adăugați și cealaltă jumătate de muștar, puțină zeamă de lămâie, sare și piper. Gustați maioneza și după gust  mai adăugați zeamă de lămâie sau muștar. Însă țineți cont că zeama de lămâie subțiază maioneza. Maioneza, atunci când este gata, arată ca o cremă groasă, consistentă.

Secretul unei maioneze reușite constă în turnarea uleiului în cantitate mică, pentru ca maioneza să nu se taie. Dacă vă grăbiți, veți pierde mai mult timp. 


SPOR LA TREABĂ !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu