CLĂTITE

 


marți, 23 martie 2021

CUM PUTEM GĂTI O MASĂ GUSTOASĂ și SĂȚIOASĂ dintr-o CONSERVĂ cu PEȘTE de 125 grame

 


Având în vedere vremurile tulburi în care trăim, când nu știm ce va fi de azi pe mâine, este bine să fim pregătiți să gătim și atunci când proviziile sunt mai puține sau când timpul pentru a găti este prea scurt.

Iată, de exemplu, ce masă se poate găti din câteva bucăți mici de sardine sau din alt pește la conservă.

Din 3-4 roșii potrivite ca mărime  (decojite și apoi zdrobite),  câteva măsline cu sâmburele scos, o ceapă mijlocie tăiată feliuțe, o mână de verdeață, piper, foarte puțin ulei (numai dacă piperul și uleiul nu sunt deja existente în conservă sau numai dacă nu doriți să consumați uleiul din conservă), facem un sos într-o tigaie mică unsă cu puțin ulei și lăsăm sosul să fiarbă circa 5 minute după care adăugăm peste sos bucățile de pește. Dacă roșiile nu lasă suficientă zeamă mai adăugăm foarte puțină apă și lăsăm sosul să mai forfotească un minut.  

Într-o cratiță mică punem doi pumni de mălai și fierbem o mămăliguță cât pentru o persoană. Nu mai punem sare în mămăliguță, pentru că deja măslinele au suficientă sare. 

După ce mămăliguța a fiert o transferăm pe o farfurie. Peste mămăliguță turnăm sosul cu roșii, măsline și pește. Cine dorește poate să adauge puțină zeamă sau câteva feliuțe de lămâie. 

Cine nu are mălai sau nu-i place mămăliguța, poate servi masa și cu pâine.

Dacă aveți două conserve cu pește, puteți pregăti o masă bună pentru două persoane. 

POFTĂ BUNĂ ȘI SĂ AUZIM NUMAI DE BINE !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu