CLĂTITE

 


marți, 23 martie 2021

O METODĂ UȘOARĂ și RAPIDĂ de VOPSIT OUĂLE pentru SĂRBĂTOAREA PAȘTELUI

 


Se folosește colorant alimentar lichid sau pastă pentru vopsit ouă.

Ingrediente

- aproximativ o cană cu orez

- 10-12 ouă fierte (sau câte ouă doriți)

- colorant alimentar de diferite culori (sau doar 1-2 culori)

- 2-3 cutii mici din plastic, de preferat să aibă și capac, de exemplu cum sunt acelea cu brânză (sau mai multe cutii în funcție de câte culori aveți)  în care să poată intra, în fiecare, 2 lingurițe cu orez, un vârf de linguriță cu colorant pastă sau 2-3 lingurițe colorant lichid și un ou fiert.

Deci :

Într-o cutiuță din plastic punem 2 lingurițe cu orez și colorantul chimic. Amestecăm bine cu un bețișor din lemn sau din plastic orezul cu colorantul alimentar. Introducem oul fiert, punem un capac la cutie, dacă avem, dacă nu facem un capac din folie de aluminiu și ținem cu palma capacul și apoi clătinăm ușor cutia de câteva ori, în așa fel încât orezul să vopsească oul pe toată suprafața. Scoatem oul vopsit și îl așezăm pe o tavă sau pe o farfurie. Repetăm procedeul în continuare cu alte ouă. 

În altă cutie punem aceleași ingrediente dar colorăm orezul cu altă culoare.

Și tot așa până terminăm de vopsit toate ouăle fierte.

După ce s-au zvântat ouăle vopsite, le ungem cu puțină grăsime sau cu ulei. Le așezăm apoi pe un platou sau într-un coșuleț din plastic sau din nuiele. 

Este o metodă simplă și ușor de executat, nu consumă mult timp. Ouăle arată bine iar vopseaua nu pătrunde prin coajă ca să vopsească și interiorul oului.


SĂ AVEȚI SPOR LA VOPSIT !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu